Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Albert Sounit Rully 1er Cru - Les Raciots 2018

Albert SounitRully 1er Cru - Les Raciots 2018

Frankrig, Bourgogne, 750 ml, 12%

Raclot 1. Cru Vineyard dækker 4,66 ha og findes i en relativt høj højde (240 - 275 m), lige over Cloux og ved siden af Rabourcé. »Raclot« er beskyttet mod den kølende nordlige vind af »Montagne de Remenot«. Den stejle skråning giver optimal udsættelse for solen. Jorden er domineret af kalksten, og m ···

Stykvis

319 kr

/flaske
Kasse (6 st)

319 kr

/ flaske, i alt 1 914 kr
Årgang

2018

Smagsnotat

Intens og kompleks duft med noter af abrikos og mango med en god brødagtig nuance. Smagen er fyldig, hvor frugtigheden er bakket op af en god syre, der giver en lang og cremet eftersmag.

Drickes
2021-2028
Alkoholindhold
12%
Pakningsstørrelser:
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Raclot 1. Cru Vineyard dækker 4,66 ha og findes i en relativt høj højde (240 - 275 m), lige over Cloux og ved siden af Rabourcé. »Raclot« er beskyttet mod den kølende nordlige vind af »Montagne de Remenot«. Den stejle skråning giver optimal udsættelse for solen. Jorden er domineret af kalksten, og muldlaget består af oolitiske sten. Disse klipper blev skabt af fragmenter af marine sedimenter fra Jura-perioden for 160 millioner år siden. Stenene bevarer varmen, som derefter reflekteres tilbage på vinstokkene efter solnedgang. Vinstokkene blev plantet i 1985. Vinen er 100% vinified i tønder fransk eg, hvoraf omkring 30% er nye. Gæringen finder sted m.v. tamgær, hvor alkoholgæringen efterfølges af en malolaktisk gæring og en tøndegæring med gærudfældning i 16 måneder for at give vinen mere krop og konsistens. Derefter bruger vinen 2-3 måneder i rustfri ståltanke for at rydde vinen før aftapning uden filtrering.

Producenten

Albert Sounit ligger i Rully og Buxy, hvor vi producerer en række Crémant de Bourgogne og hvid- og rødvine fra Côte Chalonnaise. Ejendommen har en lang historie, der går tilbage til 1781, hvor familien Jeunet etablerede virksomheden. Vores nuværende bolig blev bygget i 1851 af familien Jeunet i et stenbrud og består af store, buede kældre - perfekt til opbevaring af vinene. Sounit-familiens æra begyndte i 1945, og virksomheden var en vigtig forhandler i området i de følgende årtier. I 1988 begyndte Knud Kjellerup, en dansk vinimportør, at importere vinene fra Albert Sounit - og i 1993 købte han virksomheden sammen med to gode venner for at udleve passionen om at producere kvalitetsvine fra Chalonnaise. Vi tror på potentialet i vinmarkerne i Côte Chalonnaise - der er ingen grund til ikke at producere vine af samme kvalitetsniveau som Côte de Beaune. Terroiret er der, - "det er bare for at passe på vinstokkene - og bruge de bedst mulige metoder - både i vingården og i vingården". Albert Sounit har siden gennemgået en kæmpe udvikling med store investeringer i vingård, vingård og mennesker, herunder opkøbet af Domaine Bernollin i 2005 og er i dag en 16,5 hektar stor ejendom, med vinmarker i Rully og Montagny. Druerne fra vores egne vinmarker er høstet af Domaine Bernollin og vinificeret og solgt af Albert Sounit. Derudover køber vi også druer på længere sigt fra lokale vinavlere.
https://albert-sounit.fr